HTML

Made in America

Az Egyesült Államok tegnap és ma. Politika, történelem, irodalom, közélet, és minden, ami ezen túl van. Ja, és persze, ahogy nekem tetszik.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Látogatók

Az Egyesült Államok tegnap és ma

2010.07.02. 13:26 Fleuriste

Elvis, az adakozó

Címkék: média történelem elvis presley 1956

A közelmúltban totál véletlenül három sosem látott Elvis-fotóra bukkantak szakemberek. Az értékes lelet akkor akadt a kezükbe, amikor az énekes apjának, Vernon Presley-nek az irodájában próbálták rendszerezni az irathalmokat.

A negatívok egy kis borítékban lapultak, melyen ugyanakkor semmiféle írás nem utalt arra, hogy milyen kincs is rejtőzik benne. Az archiválást végző szakemberek beszkennelték, és megállapították, hogy a felvételek több mint ötven éve készültek. (A képekhez klikk ide.)

Az akkor 22 éves szupersztár memphisi otthona, Graceland kapujánál osztogatja az autogramokat a rajongóknak, akik közül nem egy még a kerítésre is felmászott, csak hogy megpillanthassa Elvist. (Aki van olyan szerencsés, és épp arra jár, a gracelandi kiállításon augusztus közepéig meg is tekintheti a fotókat.)

A képek egészen pontosan 1957-ben készültek. Abban az évben, amikor az énekes utoljára szerepelt a nagysikerű Ed Sullivan Show-ban. Ez volt az a fellépés, melyen Elvis Presley a Peace in the Valley című szám eléneklésével akarta adakozásra ösztönözni a nézőket, ezzel is támogatva az 1956 utáni Magyarországnak, illetve a magyar menekülteknek szánt segélyakciókat.

Az már más kérdés, hogy ez volt az a show is, ahol Elvis csak deréktól felfelé látható, mert a korábbi adások alapján a CBS cenzorai erkölcstelennek és szexuálisan túlfűtöttnek találták a táncmozdulatait…


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://madeinamerica.blog.hu/api/trackback/id/tr792125220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása