HTML

Made in America

Az Egyesült Államok tegnap és ma. Politika, történelem, irodalom, közélet, és minden, ami ezen túl van. Ja, és persze, ahogy nekem tetszik.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Látogatók

Az Egyesült Államok tegnap és ma

2010.06.20. 19:56 Fleuriste

A született feleségek Washingtonba mennek

Címkék: politika washington televízió obama real housewives salahi

Orange megye, New York City, Atlanta és New Jersey után a Real Housewives című valóságshow Washington D.C.-be költözik. A Bravo nevű tévécsatorna legalábbis az amerikai politika fellegvárába próbálja áttenni a meglehetősen népszerű, egyúttal azonban sok kritikát is kiváltó reality-t.

Az alaprecept szerint fognak öt felső-középosztálybeli exhibicionista nőt, akiknek minden lépését azután kamerák követik nyomon – igaz, az egy cinikus szerint a dolog legalább annyira valóságos, mint amennyire a filmben felbukkanó dekoltázsok többsége. A New Jersey-i változaton mindenesetre a kritikusok legutóbb alaposan elverték a port, a nézők azonban zabálták és a fanyalgás ellenére finoman szólva is kíváncsiak voltak az öt harsány és ízlésficamos buksza kalandjaira (tavaly a szezonzáró epizódot például 4,6 millióan látták), akik leginkább azzal voltak elfoglalva, hogy minél változatosabban tudjanak a seggére verni jelenlegi vagy volt férjeik megtakarításainak.

Az igazi született feleségek most Washingtonba mennek, az első epizód augusztus elején kerül adásba. A gondos promónak köszönhetően azonban már most egy csomó részletet lehet tudni, így például azt is, hogy ki az az öt „szerencsés”, akinek a mindennapjait mostantól nyomon követhetik az amerikai nézők.

Közülük is az egyik legismertebb Michaele Salahi, aki tavaly novemberben azzal került a címlapokra, hogy férjével, Tareq-kel együtt meghívó nélkül bepofátlankodott az indiai miniszterelnök tiszteletére adott fehér házi fogadásra, ahol a pár Joe Biden alelnökkel fényképezkedett, és kezet fogott Barack Obama elnökkel.

A vizitről egyébként a Bravo állítólag olyan bizonyítékokkal rendelkezett, amelyekre a Salahiék ügyében vizsgálatot indító hatóságok is kíváncsiak voltak. A tévécsatorna képviselői most azt mondják, hogy amikor „az a novemberi incidens” kipattant, akkor erősen gondolkoztak azon, hogy kivágják a házaspárt a produkcióból, ám a hivatalos magyarázat szerint Michaele Salahi története már a kezdet kezdetétől (márciusban kezdődött a forgatás) annyira összefonódott a többiekével, hogy lehetetlenség lett volna egy Salahi-mentes verzióval előrukkolni. (Arról nem is beszélve, hogy ennél jobb hírverésről nem is álmodhattak volna.)

A feleségek oszlopos tagja lesz még a brit Cat Ommanney, aki csak nemrég költözött Washingtonba, és aki négy évvel ezelőtt – a bulvárlapok legnagyobb örömére – azt állította, hogy egy bulin szenvedélyes csókot váltott Harry herceggel. Igazi politikai bennfentesek azonban várhatóan nem nagyon teszik majd tiszteletüket a show-ban, így aki a politikai méregkeverés legsötétebb bugyraiba akar bepillantást nyerni, nagy eséllyel csalódni fog.

Kérdés ugyanakkor, hogy ami New Jersey vagy New York City esetében működött, az mennyire válik be Washingtonban, ahol a diszkréció alapkövetelmény. „A washingtoni emberek nem akarják magukra irányítani a figyelmet – a figyelem irigységet szül, az irigység pedig ellenségeket” – idézte a New York Times Lea Bermant, aki korábban a társasági események tervezője, szervezője volt a Fehér Házban. „Washington annyira különbözik azoktól a helyektől, ahol a sorozat többi része játszódik. Ezek olyan helyek, ahol megteszi, ha valaki azért híres, mert híres. Nincs mögöttük teljesítmény, Washington azonban egy teljesítmény-orientált város” – tette hozzá.

Arról nem is beszélve, hogy a tavaly még izzó Obama-láz mára alábbhagyott. Egy friss Gallup-felmérésből például az derül ki, hogy a regisztrált szavazók 46 százaléka szerint Obama megérdemelné, hogy 2012-ben újraválasszák, 51 százaléka szerint azonban nem. Ami persze egyelőre nem jelent semmit, mindenesetre tény, hogy a gazdasági válság és az olajszennyezés kezelése körüli hercehurca alaposan betett az elnök, és úgy általában a nagypolitika népszerűségének.

Igazából nem hiszem, hogy mindennek túl nagy hatása lenne a valóságshow nézettségére, mindenesetre hamarosan elválik, hogy egy ilyen miliőben a washingtoni feleségeknek sikerül-e meghódítaniuk a tévénézők szívét. Az első epizódot augusztus 5-én sugározzák.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://madeinamerica.blog.hu/api/trackback/id/tr242096297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása