HTML

Made in America

Az Egyesült Államok tegnap és ma. Politika, történelem, irodalom, közélet, és minden, ami ezen túl van. Ja, és persze, ahogy nekem tetszik.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Látogatók

Az Egyesült Államok tegnap és ma

2010.07.20. 19:26 Fleuriste

Egy lépéssel közelebb a Legfelsőbb Bírósághoz

Címkék: politika obama legfelsőbb bíróság egyesült államok szenátus elena kagan

A Szenátus igazságügyi bizottsága kedden – mondhatni a papírformának vagy inkább a pártvonalaknak megfelelően – 13-6 arányban megszavazta Elena Kagan főbírói jelölését.

A republikánusok közül Lindsey Graham dél-karolinai képviselő volt az egyetlen, aki igennel voksolt. Ő volt egyébként az is, aki annak idején Barack Obama másik választottjának, Sonia Sotomayornak is bizalmat szavazott.

Lindsey Graham most azt mondta, hogy bár több politikai témában nem ért egyet Kagannel, ám szakbizottsági meghallgatásán a jelölt jól teljesített, és tanúbizonyságot adott jogi tudásáról, magabiztosságáról és jó humoráról. A republikánus politikus hozzátette: Kagan nem az a személy, akit ő maga választott volna, ám Obama elnök összességében bölcs döntést hozott, amikor rá esett a választása.

A szakbizottság keddi kétórás ülésén a képviselők több olyan témát is áttekintettek ismét, melyek a júniusi meghallgatáson már felmerültek. A republikánusok így ismét kifogásolták, hogy a jelöltnek nincsen bírói tapasztalata, és felhánytorgatták azt is, hogy a Harvard jogi iskolájának dékánjaként annak idején kitiltotta a hadsereg toborzóit.

A Washington Post szerint a Szenátus egésze várhatóan augusztus első hetében, még a nyári szünet kezdete előtt szavazhat a jelölésről. A Legfelsőbb Bíróságba tavaly bekerült Sotomayort annak idején 68-31 szavazattal hagyták jóvá a szenátorok.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://madeinamerica.blog.hu/api/trackback/id/tr62164386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása