HTML

Made in America

Az Egyesült Államok tegnap és ma. Politika, történelem, irodalom, közélet, és minden, ami ezen túl van. Ja, és persze, ahogy nekem tetszik.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Látogatók

Az Egyesült Államok tegnap és ma

2010.09.08. 10:25 Fleuriste

Kutyába veszik az elnököt?

Címkék: kampány zene obama popkultúra elnök hendrix

Hétfőn hivatalosan is megkezdődött az őszi kampány, és a sok unalmas lózung mellett máris akadt egy kis csemege.

Amerikai hírmagyarázók ugyanis nem mentek el szó nélkül amellett, hogy Barack Obama a hétfői, republikánusokat ostorozó beszédében egy 1966-os Hendrix-klasszikus, a Stone Free egyik sorát idézte.

„They talk about me like a dog”.

Úgy beszélnek rólam, mint egy kutyáról, mondta az elnök (videó itt). Hogy véletlen egybeesésről lenne szó? Nem valószínű. Már csak azért sem, mert Obama nem először élt popkulturális utalásokkal, üzenetekkel.

A politicsdaily.com szerint a 2008-as elnökválasztási kampány alatt akkor még jelöltként Obama a bamboozled és a hoodwinked szavakat használta, amelyek akkor az újságírók többségének nem sokat mondtak. Ám azok, akik látták, tudhatták, hogy a kifejezések egyértelműen a Malcolm X filmre utaltak (videó itt).

Bónusznak pedig itt a fent már emlegetett Hendrix-dal.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://madeinamerica.blog.hu/api/trackback/id/tr32279780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása