HTML

Made in America

Az Egyesült Államok tegnap és ma. Politika, történelem, irodalom, közélet, és minden, ami ezen túl van. Ja, és persze, ahogy nekem tetszik.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Látogatók

Az Egyesült Államok tegnap és ma

2010.07.28. 20:26 Fleuriste

Egy-null az arizonai törvény ellenzői javára

Címkék: arizona bevándorlás egyesült államok

Órákkal az arizonai bevándorlási törvény életbe lépése előtt Susan Bolton szövetségi bíró blokkolta a jogszabály legvitatottabb rendelkezéseit.

Bár maga a törvény a terveknek megfelelően életbe lép csütörtökön, ám a leginkább kifogásolt passzus – egyelőre legalábbis – nem lesz hatályos. Ez volt az a rendelkezés, amely megkövetelte az intézkedő rendőröktől, hogy például egy közúti ellenőrzés során meghatározzák az egyes személyek bevándorlási státuszát.

Azaz utánanézzenek, hogy adott esetben nem egy illegális bevándorlóval van-e dolguk.

A bírónő döntése értelmében ugyanakkor szintén nem léphet életbe az a rendelkezés, amely szerint bűncselekményt követ el az, aki nem tartja magánál a regisztrációs papírjait (például a zöldkártyát).

A bírósági munka, így a jogszabály tanulmányozása azonban tovább folytatódik. Az első amerikai sajtóhírek mindenesetre úgy értékelik, hogy az arizonai bevándorlási törvény ellenzői most csatát nyertek, ám az biztos, hogy a jogi huzavonának ezzel még nincs vége.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://madeinamerica.blog.hu/api/trackback/id/tr482183286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása