HTML

Made in America

Az Egyesült Államok tegnap és ma. Politika, történelem, irodalom, közélet, és minden, ami ezen túl van. Ja, és persze, ahogy nekem tetszik.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Látogatók

Az Egyesült Államok tegnap és ma

2010.06.13. 00:41 Fleuriste

Cickó-gate

Címkék: republikánus egyesült államok palin

Napok óta egyetlen kérdés foglalkoztatja az amerikai internetes társadalom egy részét: megcsináltatta-e Sarah Palin a melleit vagy sem?

Történt ugyanis, hogy egy múlt hétvégi rendezvényen az egykori republikánus alelnök-jelölt az eddigi decens blúzok helyett egy szűkebb fehér pólóban jelent meg, ami egyesek szerint jobban domborodott, mint ahogy eddig látni vélték, ebből pedig többen arra következtettek, hogy Palin bizony kés alá feküdt. Hogy mennyire beindult az emberek fantáziája, azt jól mutatja, hogy a Sarah Palin Breast Implants szóösszetételekre a Google szombat este nagyjából egymillió-kétszázötvenezer találatot dobott ki.

Az ügy mellett a jelek szerint már Palin sem mehetett el szótlanul (tőle származik egyébként a cickó-gate, vagy angolul boob-gate elnevezés is), olyannyira nem, hogy a Fox News-nak adott nyilatkozatában kerekperec kijelentette, hogy nincsenek implantátumai. A volt alaszkai kormányzó szerint az efféle híreknek nagyjából annyi valóságtartalmuk van, mint azoknak, melyek szerint válnak a férjével, vagy hogy Trigg nevű fia nem a saját gyereke.

Sarah Palin egyébként a következő hetekben garantáltan ismét a címlapokon fog virítani: a Newsweek következő száma ugyanis Saint Sarah címmel az egykori alelnök-jelöltet glóriával a feje fölött tette ki az első oldalra. A lapban megjelenő összeállítás az előzetes szerint azt taglalja majd, mi az oka, hogy Sarah Palin a fehér evangélikus nők számára egyfajta modernkori prófétaként jelenik meg, és sajátos feminizmusával újraszabja a vallásos jobboldalt.

Palin tehát volt, van és lesz. Egyes elemzők szerint 2012-ben a volt republikánus alelnök-jelöltnek kimondottan jól jöhet még, hogy a mostani előválasztáson – Mitt Romney-hoz hasonlóan – a novemberi voksoláson is esélyesnek tartott Terry Branstad (Iowa) és Nikki Haley (Dél-Karolina) kormányzójelölteket biztosította támogatásáról. (Nem úgy Mike Huckabee, aki rossz lóra tett, miután a kieső Bob Vander Plaats és Andre Bauer iowai, illetve dél-karolinai aspiránsokat támogatta.)

Palin ezzel fontos szövetségeseket szerzett, amire valószínűleg szüksége is lesz, ha úgy dönt, hogy 2012-ben ringbe száll az elnökjelöltségért. Már csak azért is, mert egy szombaton megjelent felmérés (Public Policy Polling) szerint a demokrata elnök, Barack Obama potenciális republikánus kihívói közül a volt alaszkai kormányzó megítélése a legkedvezőtlenebb. A megkérdezettek közül csupán 34 százalék mondta azt, hogy jó véleménnyel van Palinről, 53 százalék pedig negatívan ítélte meg a cselekedeteit.

Egy ugyancsak friss iowai közvélemény-kutatásból pedig az derült ki, ha az államban most tartanák a republikánus előválasztást, akkor elnökjelöltnek Mitt Romney hajdani massachusettsi kormányzót választanák meg (62%). A második helyre Palin (58%), a harmadikra pedig Newt Gingrich, a képviselőház volt elnöke (56%) került. Iowának nagy jelentősége van az elnökválasztás során, hiszen hagyományosan ebben az államban tartják az első kaukuszt, így nagy érdeklődés övezi az itteni eredményeket.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://madeinamerica.blog.hu/api/trackback/id/tr442077441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása