HTML

Made in America

Az Egyesült Államok tegnap és ma. Politika, történelem, irodalom, közélet, és minden, ami ezen túl van. Ja, és persze, ahogy nekem tetszik.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Látogatók

Az Egyesült Államok tegnap és ma

2010.07.19. 23:58 Fleuriste

Vászonra vitték a katonák a háborút

Címkék: irak háború afganisztán festészet egyesült államok vietnam

Ma már elég sok szó volt könyvekről, ám fejezzük be a napot egy kis festészettel: a philadelphiai Nemzeti Alkotmány Központ szeptemberben háromszáz olyan képet állít ki, amelyeket az amerikai hadsereg katonái festettek az évek folyamán.

Ezt a háromszázat abból a 15 ezer festményből válogatták ki, melyeket a U.S. Army 1840 óta felhalmozott, összegyűjtött. A Reuters tudósítása szerint legtöbbjüket soha nem állították ki.

A most kiválasztott képek az első és a második világháborúba, Vietnamba, Afganisztánba és Irakba röpítik el a látogatókat, vagy legalábbis próbálnak meg felidézni egy-egy pillanatot az akkori katonai mindennapokból. Ide kattintva néhányat meg is lehet nézni közülük.


3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://madeinamerica.blog.hu/api/trackback/id/tr832162518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.07.20. 23:51:47

ez nagyon jó, de az egyik képet szerintem láttam, illetve azt hiszem nagyon híres, jó lenne egy link, ami esetleg többet is mutat, esetleg ha találsz, akkor remélem kikerül, de én is kutakodom

Fleuriste 2010.07.21. 08:56:13

@Belpo:
1944-ben a Life magazin jelentette meg a képet, és így vált híressé! :)) itt van egy elég jó összefoglaló: en.wikipedia.org/wiki/Thousand-yard_stare
süti beállítások módosítása